Kipsalade met kerrie-kaasdressing

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram kipfilet
kipkruiden
250 gram sperziebonen
1 eetlepel olijfolie
1 rode paprika
1 gele paprika
1 krop botersla of eikenbladsla
50 gram cashewnoten
VOOR DE DRESSING:
1 teentje knoflook
200 gram verse kaas zoals ricotta of huttenkase
50 ml melk
1 eetlepel kerrie
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels peterselie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi het met kipkruiden. Kook de sperziebonen beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water overheen. Verhit de olie en bak hierin de kipfilet. Snijd intussen de paprika’s in blokjes en rooster de cashewnoten in een droge hete koekenpan.
Leg de sla in een schaal. Meng de kaas met de melk. Pers het teentje knoflook erboven en voeg kerriepoeder, citroensap en de peterselie toe. Verdeel de kip, paprika, sperziebonen over de sla en giet de dressing erover. Strooi de noten erover heen.
Lekker met een hard broodje.