Eenpersoons ovenschoteltje

Ingrediënten voor 1 persoon:

1 kleine courgette
1 flinke tomaat
1 kleine ui
120 gram minikrieltjes
25 gram geraspte kaas
1 ei
1 teentje knoflook
2 theel. Italiaanse kruiden
peper, zout
olijfolie

Bereiding:

Hulpmiddelen:
Kleine ovenbestendige schaal, koekenpan, oven .
Snijd de groente in dobbelsteentjes, klop het ei, snijd de knoflook fijn. Gaar de minikrieltjes voor in de koekenpan of in de magnetron.
Bak de ui glazig in wat olijfolie. Voeg na enkele minuten de courgette en de voorgegaarde krieltjes toe. Laat dit zon 4 minuten staan. Voeg nu de tomaat toe. Laat het, afhankelijk van de gewenste stevigheid, even staan. Roer het geklopte eitje er in tot het begint te stollen. Giet het mengsel in de ovenschaal. Strooi de kaas eroverheen. 20 minuten op 200ºC. graden bakken.
Serveertips:
Voor grote eters heerlijk met kip of gekruide soya erdoor. Bak deze voor en meng ze op het laatste moment, met de eieren, door het mengsel.

 

 

Bron: www.smulweb.nl