Kalfsvlees gestoofd |
Ingrediënten voor 4 personen: |
8 kalfs
stooflapjes van 125 gram (voor 8 pers. dus) |
Bereiding: |
Week tomaat en
paddenstoelen 30 min. in warm water. Pel knoflook en snij fijn.
Kneep de geweekte paddenstoelen en tomaat uit, maar bewaar het week
vocht. Snij vervolgens in grove stukken. Verhit olie in de pan zodat
de bodem net bedekt is. Braad het vlees in kleine porties. Vlees in
de stoofpan doen. Knoflook in de olie bakken, week vocht toevoegen
en een flinke scheut marsala. Marsala: Een versterkte, Italiaanse
wijn van het eiland Sicilie of rode wijn. Een paar minuten hard
koken om alcohol te verdampen. Alles bij het vlees doen. Giet zoveel
room erbij dat het vlees voor de helft ongeveer bedekt is. Voeg
gemalen peper, tomaat en paddenstoel erdoor. Doorroeren. Op zacht
vuur (onder af en toe roeren) gaar laten stoven. Stoven: Het onder
gesloten deksel garen van voedsel. . Eventueel nog wat room
toevoegen. Indien nodig saus zonder deksel latten indikken. Serveren
met een pasta en in olijfolie met knoflook gesauteerde sperziebonen. |
Bron: www.pims-pages.com