Maak het gehakt aan zoals
dat op de verpakking van de gehaktmix is aangegeven,
of bereid het zoals u gewend bent met ei, beschuit, zout en kruiden.
Verdeel het gehakt in 5 of 6 gelijke delen en druk die tussen 2
vochtige
velletjes cellofaan of folie plat uit, zodat u 'lapjes' gehakt van
gelijke
grootte krijgt.
Leg een lapje gehakt op een bakblik en daarop een plak kaas.
Leg daarop weer een plak gehakt en een plak kaas enzovoort.
Sluit af met een plak gehakt.
Druk alles nog eens goed aan en let er op dat de zijkanten goed
gesloten zijn.
In plaats van een broodje op een bakblik kunt u ook een pastei in
een
cakeblik of vuurvaste schaal maken.
Verwarm de oven voor op 220șC.
Zet het gehaktbroodje erin en temper na 15 minuten de hitte tot
185șC.
Het broodje zal in ± 40 minuten gaar zijn.
Controleer met de punt van een breinaald die 10 seconden tot in het
midden
van het broodje wordt gestoken of het gehakt van binnen goed warm en
dus gaar is.
Een vleesthermometer zal dan 68șC aangeven.
U kunt dit gehaktbroodje ook in een braadpan bereiden. Laat dan 100
g boter goudbruin worden en bak het broodje op matig vuur onder een
schuin op de pan
liggende deksel in ± 45 minuten gaar.
Draai het broodje af en toe voorzichtig om. |