Ballen in je buik

Ingrediënten voor 4 personen:

2 sneetjes (oud) brood
500 g gehakt
1 ei
nootmuskaat
1-1,5 kg aardappels
500 g sperziebonen
1 zakje Knorr Groente Rijk Kruiden-Spek

Bereiding:

Leg het brood zonder korst in melk of water, knijp het vocht eruit. Kneed het gehakt met het ei, het brood, zout, peper en nootmuskaat. Draai er met natgemaakte handen 4 ballen van.
Schil de aardappels, haal de bonen af. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
Verhit 30 g boter, bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin, laat de
gehaktballen op een laag pitje, met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar worden. Draai ze af en toe om.
Kook de sperziebonen in 10-12 minuten gaar en laat ze in een vergiet
uitlekken. Doe 1 klontje boter, 2 eetlepels water en de inhoud van het zakje Groente Rijk Kruiden-Spek in de pan en laat de boter smelten. Voeg de sperziebonen toe en schud de pan om.
Schenk een scheutje warm water (van de aardappel) bij de gehaktballen. Breng de jus met zout en peper op smaak en eventueel 1 lepel ketjap. Serveer alles.
Hete ballen: Voeg aan het gehakt andere smaakjes toe, zoals groene kruiden,
1/2 theelepel bouillonpoeder, sambal, nasikruiden, kerriepoeder enzovoort.
Geef een satésaus of tomatensaus bij de gehaktballen en serveer ze met rijst.
Zwemballen: Maak extra lekkere jus met 1 zakje Knorr Jus met uitjes.
Knetter ballen: Bak een gesnipperd uitje of wat champignons mee.
Kouwe kakbal: Een koude gehaktbal is heerlijk op brood als lunch of bij een picknick.

 

Bron: De recepten van de KNORR kookflop, verse 2.0.