Biefstuk met geitenkaas saus

Ingrediënten voor 4 personen:

4 biefstukken
1 zak spinazie, Spinazie: Een van oorsprong Perzische groente met een aangename zure smaak door oxaalzuur. Er is spinazie met klein en groot blad.
 knoflook en uitjes
1 eetlepel boter
zout en peper
voor de saus:
2 dl rode wijn
kippenbouillon blokjes voor 3 dl
2 eetlepels kruiden roomkaas
4 plakjes verse geitenkaas
peper en zout

Bereiding:

Laat de boter heet worden en bak de biefstukken in circa 4 minuten aan beide zijden bruin (dus 2 x 2 minuten)
Bestrooi de biefstukken met zout en peper en laat ze ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Doe de rode wijn en de bouillon in een steelpan en laat tot de helft inkoken. Inkoken: Een vloeistof door voortdurend koken en verdampen, verminderen.
Roer de kruiden roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Leg voor het serveren een plakje geitenkaas op de biefstuk en plaats ze samen even onder de grill tot de kaas
over de biefstuk gesmolten. Roerbak ondertussen de spinazie met knoflook en uitjes.
Leg de biefstukken op een bord en serveer de saus eromheen.
Tip van Herman:
Serveer hierbij een boerenomelet welke je uitsteekt met een sterfiguur en bestrooi met peper en zout.

 

 

Bron: www.pims-pages.com