Chop suey van kip

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetlepel sojasaus
1 theelepel bruine suiker
zout naar smaak
± 450 gram kip
1 gesnipperde ui
225 gram taugé
2 eetlepel olie
2 theelepel sesamolie
Vetsin naar smaak
1 eetlepel maïzena
2,5 dl (kippen)bouillon

Bereiding:

Snijd de kip in kleine stukjes en marineer ze in de sojasaus, zout en suiker. Laat de kip goed uitlekken en bewaar de marinade
Doe de olie in de wok en bak de kip ongeveer 3 min. Haal de kip uit de pan
Bak vervolgens de uien 2-3 min. glazig, voeg de taugé toe en bak dit onder voortdurend roeren nog 4-5 min.
Doe de kip weer in de wok en voeg de sesamolie toe.
Meng de vetsin met de bouillon en de maïzena en doe dit bij het kipmengsel. Laat het geheel 2-3 min. al roerend koken tot de saus ingedikt is.
Dit alles serveren met witte rijst of bami.
Notities:
Vetsin is een smaakversterker, die uit eiwit en sojabonen afkomstig is. Vetsin wordt veel gebruikt in de Chinese en Japanse gerechten als smaakmaker. Vetsin is in poedervorm verkrijgbaar.