100 g
worteltjes
200-300 g sperziebonen
1 kleine bloemkool of broccoli (± 300 g)
1 kleine struik Chinese kool, spitskool of bleekselderij
1/2 theelepel mosterdzaad
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 theelepels geraspte verse gemberwortel
1 theelepel kurkuma
1 rode Spaanse peper, ontdaan van zaad en zaadlijsten en ragfijn
gehakt |
Maak de
groenten schoon. Snijd de boontjes in stukjes van 5 cm. Verdeel de
bloemkool in uiterst kleine roosjes. Snijd de kool in smalle
reepjes.
Laat de groenten goed uitlekken.
Verhit olie en fruit 30 seconden het mosterdzaad.
Doe hierna de knoflook, gemberwortel, kurkuma en Spaanse peper
erbij.
Roer alles enkele malen goed om en voeg dan de boontjes toe. Schep
alles goed
om en doe dan de rest van de groenten erbij.
Laat alles 3 minuten onder voortdurend omscheppen bakken boven een
vrij hoog
vuur.
Leg een deksel op de pan en laat de inhoud 3 minuten zachtjes
stoven.
Strooi er vervolgens wat zout naar smaak over.
Lekker met witte rijst en Indiase gehaktballetjes (zie
Recept). |