Citroen-sinaasappelcrème

Ingrediënten voor 4 personen:

1 citroen
2 sinaasappels
1 afgestreken eetlepel maïszetmeel
1,5 dl melk
2 eieren
100 g griessuiker
4 muntblaadjes

Bereiding:

Was de citroen, rasp de schil en pers hem vervolgens uit. Schil
de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd vervolgens de
partjes tussen de vliesjes uit. Laat de partjes uitlekken. Los
het maïszetmeel op in de melk. Doe 1 ei, samen met de eierdooier
van het tweede ei (houd wel het eiwit bij), in een kookpan en klop
dit goed onder elkaar. Voeg er vervolgens de melk met het
maïszetmeel, de geraspte citroenschil, het citroensap en de
suiker aan toe. Breng dit onder voortdurend roeren, op een zacht
vuurtje, aan de kook. Neem de kookpan van het vuur en laat de
crème afkoelen tot ze lauw is. (Roer wel af en toe om velvorming
te voorkomen.) Klop het overgebleven eiwit stijf en schep dit
onder de lauwe crème. Giet een laagje crème in 4 dessert-
schaaltjes. Houd 8 sinaasappelpartjes apart voor het garnituur en
verdeel de overige partjes over de schaaltjes. Giet er de rest
van de crème over. Laat de crème eerst wat afkoelen en plaats de
schaaltjes dan in de koelkast zodat de crème lekker fris wordt.
Versier de schaaltjes, juist voor het opdienen, met 2
sinaasappelpartjes en een muntblaadje.