Amandelijs met kiwicoulis

IngrediŽnten voor 4 personen:

300 g suiker
20 g boter
200 g amandelschilfers
4.5 dl room
1.5 dl eiwit
een aantal kiwi's

Bereiding:

Doe 125 g suiker met 2 eetlepels water in een pannetje en laat dit
even karameliseren. Voeg de boter en de amandelschilfers toe, roer
alles goed door elkaar en laat het mengsel nog even kleuren. Maat de
amandelen dan afkoelen op een in geoliede plaat en hak ze fijn.
Klop de room half stijf en klop de eiwitten op met de rest van de
suiker.
Doe de room er voorzichtig bij en voeg dan de amandelen toe.
Doe het mengsel in een langwerpige vorm en zet in de diepvries om op
te stijven.
Serveer het ijs met kiwicoulis (puree van kiwi's), geroosterde
amandelen en een kers.
Variant: Mokkaijs
Vervang de amandelen, 25 g suiker en 20 g boter door 3 eetl.
oploskoffie en bereid het ijs op dezelfde manier.