300 g rijst
250 g mager rundvlees
1 sjalot
2 tenen knoflook
½ rode peper
100 g peultjes
2 eieren
2 eetl. plantaardige olie
200 g gesneden savooiekool (koeling)
1 zakje Knorr Mix voor Nasi
2 eetl. seroendeng, om te garneren
2 eetl. gebakken uitjes (potje), om te garneren |
Kook de rijst
zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd het vlees in reepjes, snipper de sjalot en hak de knoflook
fijn. Verwijder de zaden van de peper en snijd deze in ringetjes.
Maak de peultjes schoon en klop de eieren los.
Verhit de olie en bak het vlees bruin met de sjalot, de knoflook en
de rode peper. Bak de savooiekool mee. Voeg de peultjes en de
losgeklopte eieren toe en schep alles om. Voeg 150 ml water en de
inhoud van het zakje Knorr Mix toe. Breng de saus al roerend aan de
kook. Zet het vuur laag en laat de saus 2-3 minuten zachtjes
doorkoken.
Schep alles goed om met de gekookte rijst en bak de nasi nog even
op. Bestrooi de nasi met seroendeng en gebakken uitjes. |