Amandelcrème

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eieren
125 g griessuiker
2 dl melk
4 dl room
100 g amandelpoeder
1 koffielepel kaneelpoeder
1 theelepel geraspte nootmuskaat
8 ongepelde amandelen
1 el bloemsuiker

Bereiding:

Klop de eieren los en roer er de suiker onder. Voeg er vervolgens
de melk en de helft van de room aan toe en meng alles goed onder
elkaar. Roer er tenslotte het amandelpoeder, het kaneelpoeder en
de nootmuskaat onder. Neem 4 vuurvaste schaaltjes en giet er de
amandelcrème in. Vul een grote ovenschotel met warm water en
plaats er de schaaltjes met de amandelcrème in. Laat deze ca. 25
minuten stollen in een voorverwarmde oven van 180ºC. Haal de
schaaltjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Laat de crème eerst wat afkoelen en plaats de schaaltjes dan in
de koelkast Klop, juist voor het opdienen, de rest van de room,
samen met de bloemsuiker, stijf en schep hem in een spuitzak met
gekartelde spuitmond. Versier de amandelcrème tenslotte met
toefjes slagroom en plaats er de amandelen op.