Week de gelatineblaadjes
in koud water.
Klop de eierdooiers, samen met de suiker, gedurende ca 3 minuten tot
een
homogene massa. Roer er vervolgens de advocaat en de cognac onder.
Knijp de gelatine uit en laat ze voorzichtig smelten op een zacht
vuurtje. Vermeng eerst enkele lepels eierdooiermassa met de
gesmolten
gelatine. Roer pas dan dit mengsel onder de overige dooiermassa.
Plaats
de bavarois in een koudwaterbad en laat even afkoelen.
Klop de room 3/4 op en roer hem vervolgens onder de bavarois. Laat
de
ananas uitlekken en snijd 3 schijfjes in stukken. Bewaar 1 schijf
voor
het garnituur. Smeer een ronde biscuitvorm van ca 18 cm diameter in
met
boter en bedek de bodem met bavarois. Leg er de ananasstukjes en de
macarons op en schep de rest van de bavarois in de vorm. Plaats de
bavarois ca 3 uur in de koelkast.
Dompel de vorm tot aan de rand in een warmwaterbad en stort de
bavarois
op een schaal.
Klop de room, samen met de vanillesuiker, stijf en schep hem in een
spuitzak. Leg de ananasschijf en het midden van de advocaatbavarois
en
versier deze met enkele slagroomroosjes.
|