1 eetlepel olie
600 g runderstoofvlees in kleine stukjes
1 gesnipperde ui
1 geperst teentje knoflook
1/2 eetlepel tomatenpuree
chilipoeder
300 g ontvelde, grof gesneden tomaten, zaadjes verwijderd
2 takjes tijm
60 g jalapenopepers (Casa Fiesta)
2 blikken kidneybeans (ą 400 g), afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels fijngehakte basilicum
8 tacobakjes (taco trays, Casa Fiesta)
1 1/4 dl zure room
100 g geraspte oude kaas
2 fijngehakte lente-uitjes |
Verhit in een
braadpan de olie en bak daarin de blokjes vlees omscheppend rondom
bruin.
Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree en een mespuntje chilipoeder toe
en bak dit even mee.
Voeg de tomaten, tijm, jalapenopepers en zoveel water toe dat
het vlees net onder staat.
Breng het gerecht aan de kook en laat het afgedekt ± 3 uur zachtjes
stoven.
Warm de bonen even mee.
Schep van het vuur af de basilicum erdoor.
Verwarm de tacobakjes volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel de
chili over de tacobakjes.
Garneer ze met de zure room, kaas en lente-ui.
Geef er met citroensap besprenkelde plakjes avocado en meloen bij.
|