Een soep met een Spaanse
knipoog en boordevol smaak. De andouille is een pittige, doorrookte
worst van varkensvlees die met de Cajun keuken wordt geassocieerd.
Als u geen andouille kunt vinden, neem dan verse chorizo of een
pittige Italiaanse worst.
3 andouilles, of een andere pittige gerookte worst
2 liter kippenbouillon
225 g gedroogde cannellini bonen
1 laurierblad
1 mespuntje gemalen saffraan
2 eetlepels olijfolie
1 ui, zeer fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 eetlepel zoete paprikapoeder
1 zak (200 g) gesneden boerenkool |
In een grote koekenpan
450 ml water aan de kook brengen en daarin de worsten op een
middelhoog vuur 15 minuten garen. Daarbij eenmaal omdraaien. Uit de
pan halen, in stukjes snijden en apart zetten.
In een grote stoofpot kippenbouillon en droge bonen aan de kook
brengen. Vuur laag zetten, laurierblad en vleugje zout toevoegen en
gedeeltelijk afgedekt 2 uur laten sudderen. Laurierblad verwijderen.
110 ml bouillon uitnemen en in een kleine kom doen. Saffraan erdoor
mengen en apart zetten om te laten intrekken.
In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten.
Stukjes worst toevoegen en 5 minuten laten aanbraden. Uit de pan
halen en vuur laag zetten. Ui toevoegen en 5 minuten bakken,
vervolgens knoflook toevoegen en 1 minuut verder laten bakken. Rode
en zoete paprika toevoegen. Enkele minuten laten garen alvorens het
mengsel samen met de worst aan de stoofpan toe te voegen.
De soep zachtjes aan de kook brengen en de boerenkool erdoor roeren.
10 minuten laten sudderen tot de boerenkool gaar is. Heet opdienen. |