Boerenkoolsoep met bonen en worst

IngrediŽnten voor 4-6 personen:

Een soep met een Spaanse knipoog en boordevol smaak. De andouille is een pittige, doorrookte worst van varkensvlees die met de Cajun keuken wordt geassocieerd. Als u geen andouille kunt vinden, neem dan verse chorizo of een pittige Italiaanse worst.
3 andouilles, of een andere pittige gerookte worst
2 liter kippenbouillon
225 g gedroogde cannellini bonen
1 laurierblad
1 mespuntje gemalen saffraan
2 eetlepels olijfolie
1 ui, zeer fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 eetlepel zoete paprikapoeder
1 zak (200 g) gesneden boerenkool

Bereiding:

In een grote koekenpan 450 ml water aan de kook brengen en daarin de worsten op een middelhoog vuur 15 minuten garen. Daarbij eenmaal omdraaien. Uit de pan halen, in stukjes snijden en apart zetten.
In een grote stoofpot kippenbouillon en droge bonen aan de kook brengen. Vuur laag zetten, laurierblad en vleugje zout toevoegen en gedeeltelijk afgedekt 2 uur laten sudderen. Laurierblad verwijderen. 110 ml bouillon uitnemen en in een kleine kom doen. Saffraan erdoor mengen en apart zetten om te laten intrekken.
In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Stukjes worst toevoegen en 5 minuten laten aanbraden. Uit de pan halen en vuur laag zetten. Ui toevoegen en 5 minuten bakken, vervolgens knoflook toevoegen en 1 minuut verder laten bakken. Rode en zoete paprika toevoegen. Enkele minuten laten garen alvorens het mengsel samen met de worst aan de stoofpan toe te voegen.
De soep zachtjes aan de kook brengen en de boerenkool erdoor roeren. 10 minuten laten sudderen tot de boerenkool gaar is. Heet opdienen.