Eggah met courgette en ui

Ingrediënten voor 4 personen:

De Fransen hebben hun omelet, de Spanjaarden hun tortilla, de Italianen hun frittata – en de Arabieren hun eggah. Een eggah kan direct uit de pan worden geserveerd, of koud als lunch of licht diner met een kleurige salade erbij.
4 eetl. olijfolie
2 uien, in zeer smalle ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 grote eieren
4 eetl. halfvolle melk
4 eetl. bladpeterselie of korianderblad, fijngesneden
2 eetl. dille, fijngesneden (eventueel)
1 grote courgette, in de lengte gehalveerd en in dunne plakjes

Bereiding:

In een grote koekenpan met antiaanbaklaag en ovenbestendig handvat 1 eetlepel olijfolie verhitten en hierin de ui al roerend 3 minuten bakken. Knoflook toevoegen en onder af en toe omscheppen nogmaals 2-3 minuten bakken, tot de ui gaar is en mooi kleurt.
In een grote kom de eieren met melk en kruiden loskloppen. Uienringen toevoegen zodra ze goudkleurig zijn.
Nogmaals 2 eetlepels olie in de koekenpan verhitten en hierin de courgette onder regelmatig omscheppen 5 minuten gaar en lichtbruin fruiten. Aan het eiermengsel toevoegen.
Resterende eetlepel olie in de pan schenken. Het eiermengsel toevoegen en de groenten met een spatel over de bodem verdelen. De eggah ong. 8 minuten bakken, waarbij u de pan af en toe heen en weer schudt. Bakken tot het eiermengsel bijna gestold is (in het midden mag een vloeibaar oppervlak overblijven). Intussen de grill op de hoogste stand voorverwarmen.
De eggah 2-3 minuten op 10 cm onder de hittebron grillen, tot ook de bovenkant gestold is. Maak de omelet langs de randen met een spatel los en laat hem op een schaal glijden. Direct serveren of eerst laten afkoelen. In punten snijden en eventueel een beetje chilisaus of harissa erover druppelen.