Eenvoudige frittata met asperges en champignons

Ingrediënten voor 6 personen:

Dit is een van mijn favoriete gerechten. Het belangrijkste (volgens mij) is om de frittata langzaam te bakken zodat de eieren zacht blijven.
1 klontje boter
3 eetlepels olijfolie
250 g verse asperges, getrimd en in stukken van 2 cm
250 g verse champignons, in plakjes
6 eieren
1 eetlepel water
1 theelepel gehakte verse tijm
3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
50 g geraspte mozzarella

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 170ºC.
In een ovenvaste koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Olijfolie en asperges erdoor roeren en de asperges in ± 10 minuten gaar bakken. Champignons erdoor roeren en nogmaals ± 5 minuten bakken.
In een middelgrote kom eieren, water en tijm opkloppen. In de pan schenken, het vuur laag zetten, de pan afdekken en 5 minuten bakken.
De pan in de voorverwarmde oven schuiven en 10-15 minuten bakken, tot de eieren niet meer vloeibaar zijn. Een laagje Parmezaanse kaas en mozzarella erover strooien. De grill aanzetten en grillen tot de kazen lichtbruin en gesmolten zijn.