Dit is een van mijn
favoriete gerechten. Het belangrijkste (volgens mij) is om de
frittata langzaam te bakken zodat de eieren zacht blijven.
1 klontje boter
3 eetlepels olijfolie
250 g verse asperges, getrimd en in stukken van 2 cm
250 g verse champignons, in plakjes
6 eieren
1 eetlepel water
1 theelepel gehakte verse tijm
3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
50 g geraspte mozzarella |
De oven voorverwarmen op
170ºC.
In een ovenvaste koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten.
Olijfolie en asperges erdoor roeren en de asperges in ± 10 minuten
gaar bakken. Champignons erdoor roeren en nogmaals ± 5 minuten
bakken.
In een middelgrote kom eieren, water en tijm opkloppen. In de pan
schenken, het vuur laag zetten, de pan afdekken en 5 minuten bakken.
De pan in de voorverwarmde oven schuiven en 10-15 minuten bakken,
tot de eieren niet meer vloeibaar zijn. Een laagje Parmezaanse kaas
en mozzarella erover strooien. De grill aanzetten en grillen tot de
kazen lichtbruin en gesmolten zijn. |