Verwarm de oven
voor op 200ºC.
Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf.
Kook ze tot ze beetgaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de
dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
Halveer de tomaatjes. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Draai het
vuur uit. Laat even staan.
Bedek het bakpapier op de ovenbakplaat met de plakjes deeg, laat ze
een beetje overlappen en druk de randen van de deegplakjes stevig op
elkaar. Vouw de randen 1 cm om. Prik met een vork gaatjes in de hele
deegbodem.
Klop de eieren door de iets afgekoelde aspergesaus en voeg de
lente-uitjes en kaas toe. Leg de asperges en tomaatjes op de
deegbodem. Verdeel de saus over het deeg, strooi de pijnboompitjes
erover en druk ze er een beetje in.
Bak de taart in de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
Snijd de aspergetaart in stukken en verdeel ze over 4 borden.
Serveer tips:
Maak de taart eventueel met een combinatie van groene en witte
asperges. Dat ziet er leuk uit en is ook erg lekker. Groene asperges
hoeven niet geschild te worden. |