675 g aardappelen,
geschild, overlangs in vieren en in dunne plakjes gesneden
1 rode, gele of oranje paprika, zonder zaden en fijngesneden
2 el olijfolie, extra vergine
1 ui, gehalveerd en in dunne ringetjes
250 g maïs uit de diepvries, ontdooid
6 eieren
4 el fijngesneden peterselie
zout en peper |
Doe de aardappelen in een
pan, giet er kokend water bij en breng ze aan de kook. Temper het
vuur, voeg de paprika toe en laat 3 minuten zachtjes koken, of tot
de aardappelen halfgaar zijn. Laat goed uitlekken, dek af en houd
warm.
Verhit een diepe koekenpan van 25 cm doorsnee met antiaanbaklaag op
een hoog vuur. Doe de olie in de pan en zorg dat de hele bodem
bedekt is. Temper het vuur als de olie heet is, voeg de ui toe en
stoof hem 3 minuten, of tot hij zacht is.
Voeg de aardappelen en de paprika toe, samen met de maïs, en bak 8
minuten, of tot de aardappelen zacht zijn. Roer regelmatig. Haal de
pan van het vuur.
Klop de eieren en de peterselie in een grote kom en breng op smaak.
Voeg de groenten met een schuimspaan toe aan de eieren en roer alles
goed door elkaar. (Als er groenten aan de pan plakken, maakt u hem
eerst schoon voor u hem opnieuw verhit met 1 eetlepel olie erin. Bij
een pan met antiaanbaklaag zou dit niet nodig moeten zijn.)
Zet de koekenpan op een middelhoog vuur met de olie van het bakken
van de groenten er nog in. Als de pan heet is, voegt u het eimengsel
toe en verspreidt u de groenten over de hele pan. Bak de omelet 3-4
minuten of tot de randen stevig zijn en de bovenkant bijna. Kantel
de pan regelmatig.
Verwarm ondertussen de grill voor. Leg de omelet nog circa 2 minuten
onder de grill, of tot de eieren stevig zijn. Prik met een mes boven
in de omelet om te zien of hij helemaal gaar is.
Haal de pan onder de grill weg en laat de omelet nog 2 minuten
staan. Leg dan op een serveerschotel, snijd hem in punten en serveer
hem warm of op kamertemperatuur.
|