Aardappelfrittata met maïs en paprika

Ingrediënten voor 4 personen:

675 g aardappelen, geschild, overlangs in vieren en in dunne plakjes gesneden
1 rode, gele of oranje paprika, zonder zaden en fijngesneden
2 el olijfolie, extra vergine
1 ui, gehalveerd en in dunne ringetjes
250 g maïs uit de diepvries, ontdooid
6 eieren
4 el fijngesneden peterselie
zout en peper

Bereiding:

Doe de aardappelen in een pan, giet er kokend water bij en breng ze aan de kook. Temper het vuur, voeg de paprika toe en laat 3 minuten zachtjes koken, of tot de aardappelen halfgaar zijn. Laat goed uitlekken, dek af en houd warm.
Verhit een diepe koekenpan van 25 cm doorsnee met antiaanbaklaag op een hoog vuur. Doe de olie in de pan en zorg dat de hele bodem bedekt is. Temper het vuur als de olie heet is, voeg de ui toe en stoof hem 3 minuten, of tot hij zacht is.
Voeg de aardappelen en de paprika toe, samen met de maïs, en bak 8 minuten, of tot de aardappelen zacht zijn. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur.
Klop de eieren en de peterselie in een grote kom en breng op smaak. Voeg de groenten met een schuimspaan toe aan de eieren en roer alles goed door elkaar. (Als er groenten aan de pan plakken, maakt u hem eerst schoon voor u hem opnieuw verhit met 1 eetlepel olie erin. Bij een pan met antiaanbaklaag zou dit niet nodig moeten zijn.)
Zet de koekenpan op een middelhoog vuur met de olie van het bakken van de groenten er nog in. Als de pan heet is, voegt u het eimengsel toe en verspreidt u de groenten over de hele pan. Bak de omelet 3-4 minuten of tot de randen stevig zijn en de bovenkant bijna. Kantel de pan regelmatig.
Verwarm ondertussen de grill voor. Leg de omelet nog circa 2 minuten onder de grill, of tot de eieren stevig zijn. Prik met een mes boven in de omelet om te zien of hij helemaal gaar is.
Haal de pan onder de grill weg en laat de omelet nog 2 minuten staan. Leg dan op een serveerschotel, snijd hem in punten en serveer hem warm of op kamertemperatuur.