Witlof met ham en kaas uit de oven į la Ed.

Ingrediėnten voor 4 personen:

500 g aardappelen, 4 stronken witlof, 4 plakken achterham en 4 plakken jong belegen kaas, wat peper en zout, paprikapoeder, margarine, wat geraspte kaas

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes, was ze en kook ze in ± 20 min gaar. Haal het kontje van de witlof, was ze en kook ze bijna gaar in ± 20 gelijk met de aardappelen gaar. Giet beide af, rol de witlof in de ham en daarom de kaas en leg deze in een ovenschaal die voorzien is met genoeg margarine om het geheel lekker smeuļg te maken. Doe er de aardappelen er omheen, wat zout en peper naar smaak er over. Wat geraspte kaas er extra over de aardappelen is erg lekker, hoeft niet. En de paprikapoeder er als laatste ruim erover. In de voorverwarmde oven (200°C.) de ovenschaal plaatsen, en na ± 20 min. is het klaar om op tafel te zetten en gezamenlijk te smullen van dit ovengerecht į la Ed.