500 g grof gesneden
hacheevlees, 300 g rijst, 4 uien, 100 g reepjes mager spek, 50 g
boter, zout, versgemalen zwarte peper, 2 volle eetl. bloem, 1
vleesbouillontablet, 2 eetl. azijn, 1 theel. suiker, 2
laurierblaadjes, 4 kruidnagels, ½ l warm water |
De uien pellen en grof
snipperen. In braadpan boter verhitten en vlees al omscheppend
bakken. Ui na ca. 2 min. meebakken. Vlees bestrooien met zout, peper
en bloem en omscheppen. Bouillontablet en ½ l warm water toevoegen,
zodat vlees net onderstaat. Azijn, suiker, laurierblaadjes en
kruidnagels toevoegen. Aan de kook brengen en vlees met deksel
schuin op de pan op zacht vuur in ca. 3 uur gaar stoven. Jus proeven
en eventueel op smaak brengen met zout en peper. Voor het opdienen
de laurierblaadjes verwijderen. Ondertussen de rijst met wat zout
gaar koken, afgieten, en met de deksel op de pan 15 min. laten
staan. Ondertussen in een klein koekenpannetje de spekjes lekker
bruin bakken, en bij de hachee doen. De rijst in het midden op de
borden doen, en daar omheen de hachee scheppen. Komkommersalade á la
Ed
is er lekker bij. (zie recept ).
|