Hete bliksem met noten en Quorn

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g bloemige aardappelen, 1 kleine (500 g) in grove stukken gesneden knolselderij, 3 grote uien, 1 eetlepel bakboter, 750 g appels (liefst zoete en zure), 175 g Quornstukjes (1 pakje), 50 g zonnebloempitten, 100 g grofgehakte cashewnoten, zout, peper en nootmuskaat

Bereiding:

Kook de bloemige aardappelen en 1 kleine in grove stukken gesneden knolselderij samen gaar.
Snipper de uien en fruit ze in de bakboter goudbruin.
Snijd de appels (liefst zoete en zure) in smalle partjes (snijd het klokhuis eruit), schep ze bij de uien en laat samen nog 5 minuten stoven.
Bak in een anti-aanbakpan de Quornstukjes  in wat bakboter licht goudbruin.
Voeg de zonnebloempitten en de grofgehakte cashewnoten toe en warm die kort mee.
Giet het aardappel-knolselderijmengsel af, stamp ze door elkaar en schep het ui-appelmengsel er luchtig door.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Serveer de stamppot met het Quorn-notenmengsel.