Pel 1 (kleine) ui en
snijd hem in kleine stukjes.
Voeg er 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte
koriander, ½ theelepel zwarte peper en ½ theelepel zout bij.
Neem telkens 1 eetlepel van het gehakt en draai daar balletjes van.
Pel de tweede ui, snijd hem in vieren en pureer de parten met 1/8
liter water in een foodprocessor.
Schenk dit uimengsel in een grote pan, doe er 1 theelepel knoflook
bij en laat dit op laag vuur 8-10 minuten sudderen.
Voeg ½ liter water en stuk voor stuk de gehaktballetjes toe; zorg,
dat de balletjes elkaar in de pan niet pletten.
Kook de balletjes ± 20 minuten op middelhoog vuur.
Voeg dan de tomatenpuree, 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1
theelepel versgehakte koriander, ½ theelepel zwarte peper en ½
theelepel zout toe en laat nog eens 15-20 minuten koken.
Serveer de kofta chalow direct met naan en basmatirijst. |