Geen dag zonder tajinepot
In de Marokkaanse keuken laat men stoofschotels in een zogenaamde
tajinepot sudderen (spreek uit: tasjien). In deze extra gevulde
stoofschotels worden vaak vlees, gedroogde vruchten, specerijen en
amandelen verwerkt.
1 kg lamsvlees
3 eetlepels olie
1/4 theelepel gember
1/4 koffielepel saffraan
zwarte peper
1/2 theelepel koriander
1 theelepel kaneel
1 fijngehakte ui
500 g één nacht voorgeweekte pruimen
2 eetlepels honing
1 theelepel oranjebloesemwater
geroosterde amandelen |
Bak het vlees in de olie
zeer licht aan, bedek het met water en voeg de gember, saffraan,
peper, koriander, kaneel en ui toe.
Laat het in 2 uur gaar pruttelen.
Voeg de pruimen toe en laat nog 20 minuten sudderen.
Voeg de honing toe en kook nog 15 minuten.
Besprenkel met oranjebloesemwater en garneer met geroosterde
amandelen. |