Risotto met Quorn en vermouth

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rode ui
1 teentje knoflook
1 gele paprika
7 gedroogde tomaatjes in olie
2 takjes rozemarijn
3 eetlepels pompoenzaden
40 g boter
250 g Quornstukjes
300 g risottorijst
1 dl droge vermouth
9 dl kruidenbouillon
50 g geraspte belegen kaas

Bereiding:

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.
Snijd de tomaatjes in reepjes.
Neem de rozemarijnblaadjes van de steeltjes en hak ze fijn.
Rooster de pompoenzaden in een droge koekenpan goudbruin.
Verhit de boter en fruit de ui met de knoflook al omscheppend goudgeel.
Voeg de paprika toe en bak die al omscheppend 3 minuten mee.
Voeg de rozemarijn, de gedroogde tomaten en de Quorn toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee.
Schep de risottorijst erdoor en bak mee tot de korrels glazig zien.
Schenk de vermouth erbij en breng het geheel aan de kook.
Voeg 2 dl bouillon toe en breng het al roerend aan de kook.
Voeg telkens als de bouillon is opgenomen, 2 dl nieuwe bouillon toe.
Kook de risotto zonder deksel in 25 minuten gaar.
Schep 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de helft van de kaas door de risotto.
Bestrooi met de pompoenzaden en serveer met de rest van de kaas.
Lekker met gekookte broccoli.