3 eetlepels boter
1 kg lamsnek of -schouder zonder bot en in blokjes gesneden
2 liter water
2 in stukken gesneden grote uien
3 in plakken gesneden wortelen
1 grof gesneden prei
2 eetlepels gehakte selderij
4 grof gesneden sjalotten
1 laurierblad
1 eetlepel zout
versgemalen zwarte peper
1/4 kop yoghurt
1 theelepel fijngesneden peterselie
Bereiding:
Verhit de boter in een
grote braadpan en bak het vlees hierin lichtbruin.
Voeg het water toe, breng het aan de kook en schuim de soep af.
Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de yoghurt, breng de
soep weer aan de kook, zet het vuur laag en laat het 1½ uur koken.
Vermeng de yoghurt met 2 eetlepel soep.
Meng dit door de soep, bestrooi met peterselie en dien de soep heet
op.