Pittige Quorn met avocado

Ingrediėnten voor 4 personen:

1 rijpe avocado in stukjes
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 fijngesneden ui
2 stengels bleekselderij in plakjes
1 groene paprika in blokjes
1 fijngehakt teentje knoflook
2 theelepels chilipoeder
250 g Quornstukjes
1 blikje tomaatstukjes (400 g)
1 theelepel suiker
1/2 theelepel gedroogde oregano
1 dl magere yoghurt
zout, peper

Bereiding:

Besprenkel de avocado met citroensap.
Verhit de olie en bak daarin de ui, bleekselderij en de paprika ± 5 minuten.
Voeg de knoflook, het chilipoeder en de Quorn toe en bak die omscheppend ± 3 minuten mee.
Voeg de tomaat, de suiker, de oregano, zout en peper toe en laat het gerecht 5-10 minuten zachtjes stoven.
Roer de avocado en de yoghurt erdoor en warm nog 2 minuten door.
Serveer met dunne tagliatelle.