Zet de Romeinse
braadschotel volgens voorschrift al of niet in water weg.
Klop de lap rundvlees plat en bestrooi hem met zout en peper.
Kruid het gehakt met de majoraan, fijngehakte ui, knoflook uit de
pers, wat versgeknipte peterselie, zout en peper en vermeng het met
het ei en de fijngewreven beschuit.
Vorm hiervan een rol met een lengte die past op de breedte van de
vleeslap.
Rol de vleeslap om de gehaktrol en ombind hem met keukengaren.
Bestrijk de rollade met de zachte boter en leg hem met de naad naar
beneden in de (uitgelekte) braadschotel.
Leg de groenten erbij en schenk de wijn erover.
Zet de schotel in de oven, stel de oven in op 200ºC en laat het
gerecht, als de temperatuur is bereikt, in 1½ uur garen.
Schenk de slagroom over de groenten, schep om en zet de schotel nog
15 minuten, zonder deksel, in de oven.
Bestrooi met peterselie.
|