Meesterwerk

Ingrediënten voor 3-4 personen:

500 g magere runderlappen
1-2 uien
150 g champignons
1 of 2 teentjes knoflook
75 g ontbijtspek blokjes
150 ml rode wijn
1 zakje Knorr Mix voor Boeuf Bourguignon

Bereiding:

Bak de spekjes in 1 eetlepel boter in een braadpan. Schep ze uit de pan op een bord.
Bak het in dobbelstenen gesneden vlees in het spekjesvet.
Voeg de gesnipperde ui, 1 of 2 teentjes knoflook en de in plakjes gesneden
champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
Schenk een glas rode wijn in de pan en 1/4 l warm water.
Voeg de spekjes toe. Laat het vlees met een deksel op de pan zachtjes 2 á 2½ uur stoven.
Roer door het gerecht de inhoud van het zakje Mix voor Boeuf Bourguignon en 1
dl. water en laat het nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
Gekookte aardappels en sperziebonen voor een overheerlijk oer-Hollands tintje.
Tip: Bak 15 kleine verse uitjes, of zoet-zure zilveruitjes mee.
Broodje warm vlees: Ook lekker met brood en een groene salade met
artisjokharten, spekjes en Knorr Croutinos Appel-Bacon.
Omschrijving: Boeuf Bourguignon, hoofdgerecht voor 3-4 personen.

 

Bron: De recepten van de KNORR kookflop, verse 2.0.