Hete speklapjes

Ingrediënten voor 4 personen:

750 gram speklapjes
1 eetlepel arachideolie
2 theelepels knoflook, fijngehakt
60 ml droge sherry
1 eetlepel chilibonenpasta of sambal oelek
5 dl water
2 theelepels hoisinsaus
3 theelepels suiker
1 eetlepel sojasaus, bij voorkeur donkere

Bereiding:

Zet het vlees onder water in een grote pan en breng het aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen en giet het af.
Doe de overige ingrediënten en de speklapjes in een wok of pan met dikke bodem. Laat het geheel 45 minuten afgedekt sudderen. Giet af en bewaar 2½ dl vocht. Verhit een wok of koekenpan met dikke bodem en bak de speklapjes bruin.
Voeg de achtergehouden 2½ dl kookvocht toe en verwarm op matig vuur tot de saus glazig is.
Snijd de speklapjes in stukken van 3 cm, giet de saus erover en serveer.