Spaanse erwtensoep met kip

Ingrediënten voor 4 personen:

Deze lekkere, pittige erwtensoep uit het zonnige zuiden smaakt hier in het koele noorden ook zeer goed.
1 kip
100 g soepgroente
1 laurierblad
1½ l water
400 g spliterwten
100 g rijst
1 ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika's
250 g plakjes chorizo
boter
zout en peper
tabasco
selderij

Bereiding:

Van de kip, soepgroente, laurierblad, 1½ liter water en 1 theelepel zout een geurige bouillon trekken.
De bouillon zeven en er 400 g spliterwten aan toevoegen en dit 30 minuten laten koken.
Dan 100 g rijst in de soep strooien en nog eens 15 minuten laten koken.
De ui en het teentje knoflook snipperen en in twee eetlepels olie fruiten.
Het vruchtvlees van de rode paprika's in blokjes snijden en 3 minuten laten meebakken.
Het kippenvlees van het bot halen en kleinsnijden.
De plakjes chorizo in vieren snijden.
Het paprika-ui mengsel, het vlees en de worst door de soep roeren en deze op smaak maken met versgemalen peper, zout en een paar druppeltjes Tabasco.
Serveertips:
Met geknipte selderij bestrooien.