Voor de chilipasta de
gedroogde pepertjes verkruimelen. De sjalotjes pellen en snipperen.
De teentjes knoflook pellen en uitpersen. Deze met de overige
ingrediënten voor de pasta in een vijzel fijnwrijven.
Het vlees in lange dunne repen snijden en door 2 eetlepels sojasaus
wentelen. De sperziebonen schoonmaken en in stukjes van 2 cm
snijden. De boontjes in een bodem kokend water met zout in ca. 15
minuten beetgaar koken en vervolgens laten uitlekken.
De olie in een pan verhitten, het vlees hierin snel aanbakken, uit
de pan nemen en tot het gebruik opzij zetten. In het bakvet de
chilipasta al roerend enkele minuten bakken, vervolgens het vlees,
de palmsuiker, de overige sojasaus en de sperzieboontjes erdoor
scheppen.
De pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen, het vruchtvlees in ringen
snijden en het gerecht met ringen peper bestrooien. |