Was de rijst
verschillende keren tot het water min of meer helder wordt.
Doe hem in een kookpan met dikke bodem met iets meer dan 2 keer het
volume aan water. Breng het water aan de kook en laat 15-20 minuten
koken zonder deksel tot het water bijna volledig is verdampt.
Zet de pan van het vuur, span er een theedoek over en zet er een
deksel op. Laat nog 20 minuten verder stomen.
Laat de champignons weken in een kommetje met lauw water.
Snijd het vlees in dunne plakjes, bestrooi ze lichtjes met zout en
wentel ze vervolgens in het zetmeel.
Maak de groenten schoon, snijd de jonge uitjes in ringen, hak de
knoflook en de gember heel fijn. Snijd de Chinese kool in stukjes
van 3
cm en snijd de wortelen in dikke julienne.
Verhit de olie in de Chinese wok of grote braadpan, schud het
overtollig zetmeel van het vlees en bak de stukjes in porties 2
minuten in de hete olie onder voortdurend roeren.
Schep de vleesplakjes met een schuimspaan uit de pan. Fruit de
uitjes, de knoflook en de gember in de overblijvende olie en voeg de
uitgeknepen champignons, de groenten en de sesamolie toe. Laat nog
gedurende 3 minuten bakken onder voortdurend roeren op een hoog
vuur.
Doe het vlees er weer bij en roer de sojasaus, de rijstwijn, de
suiker, de chilisaus en de bouillon erdoor.
Bestrooi met gehakte bieslook en serveer met gestoomde rijst. |