Gemassereerde rode vruchten met yoghurt

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g verse rode bessoorten (aardbeien, frambozen, St-Jansbessen
braambessen enz.)
1 citroen
75 g griessuiker
l dl Triple Sec (of Cointreau)
25 g amandelschilfers
4 dl volle yoghurt
4 blaadjes munt

Bereiding:

Was de verschillende rode bessoorten, verwijder de steeltjes en
snijd de aardbeien eventueel in stukjes. Was de citroen en schil
hem heel dun (eventueel met een dunschiller). Let er wel op dat u
zo weinig mogelijk wit mee schild want dit smaakt erg bitter. Snijd
de schil in ragfijne reepjes. Pers het sap uit de citroen en voeg
dit, samen met de griessuiker, de Triple Sec en de
citroenschilreepjes, bij de bessen. Plaats deze gedurende ca. 2
uur in de koelkast. Rooster ondertussen de amandelschilfers in
een droge pan en laat ze afkoelen. Giet het sap van de bessen
door een zeef en vermeng het met de yoghurt. Giet de
vruchten-yoghurt op 4 borden, verdeel er de bessen over en
bestrooi met de amandelschilfers. Versier tenslotte met een takje
munt en drink er een glaasje Sauternes, Barsac of Champagne
demi-sec bij.