Pasta met basilicumsaus

IngrediŽnten voor 4 personen:

Voor de saus worden de basilicumblaadjes, knoflook en Parmezaanse kaas met een stamper en een vijzel gemalen.
450 g verse pasta
zout en versgemalen zwarte peper
20 basilicumblaadjes
1 teentje knoflook
2 eetlepels Parmezaanse kaas
50 ml olijfolie
25 g boter
takjes verse basilicum voor de garnering

Bereiding:

Kook de pasta in kokend water met zout. Giet de pasta af. Spoel de pasta en laat hem uitlekken. Zet hem apart.
Stamp de basilicumblaadjes en het knoflook in een vijzel. Meng alles goed.
 Voeg de Parmezaanse kaas toe en blijf het mengsel pureren.
Schep het basilicummengsel in een schaal. Voeg de olijfolie toe en zet alles apart.
Doe de gekookte pasta en de boter in een pan. Roer alles goed. Zet de pan op het vuur en voeg de basilicumsaus toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verwarm het mengsel onder voortdurend roeren. Dien de pasta op zodra hij goed warm is. Garneer hem met basilicum.
Serveersuggestie:
Serveer er een gemengde salade bij en sneetjes ciabatta.
Variaties:
U kunt de ingrediŽnten voor de saus ook in een keukenmachine pureren. Hierdoor wordt de voorbereidingstijd met 3 minuten verkort.
Strooi eventueel een handvol pijnboompitten over de pasta voor deze wordt opgediend.