Neem de kip uit de
koelkast en leg die op de plank.
Vul de kip met de helft van de tapenade.
Trek het vel dan aan de buitenkant iets terug.
Bestrijk het kippenvlees met de overige tapenade.
Leg het vel terug en bestrooi met de peper.
Verwarm de boter met de olie in de Creuset pan.
Bak hierin de kip aan alle zijden bruin in ca. 10 minuten.
Zet het deksel dan schuin en braad de kip verder gaar en bruin.
Voeg na ca. 20 minuten braden de wijn langs de rand van de pan toe.
Stoof de kip dan nog ca. 35 minuten met de herbes, de room en de
olijven.
Check de gaarheid door erin te prikken: wit kippenvlees is gaar.
Verdeel de kip aan tafel met een scherp glad mes of gebruik een
wildschaar.
Ook kan de verdeelde kip in de saus worden verwarmd.
Lekker met een zuurkoolschotel in de wintertijd met gewelde
zuidvruchten als pruneaux. |