Kip-zuurkoolschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kippenbouten
600 g zuurkool
4 plakken ananas
100 g *pruneaux
25 g boter
1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon
1 geraspte sinaasappelschil
2 dl crème fraîche

Bereiding:

Wrijf de kippenbouten in met de kruiden uit het kruidenbuiltje.
Snijd de ananas in stukjes.
Verhit de boter in een pan, bak de kippenbouten hierin rondom bruin en laat ze 45 minuten sudderen.
Bestrooi ze met zout en peper.
Verwijder intussen de pitten uit de pruneaux.
Knijp de zuurkool uit en verwarm de zuurkool, de ananas en de pruneaux 25 minuten in het ananassap.
Haal de kippenbouten uit de pan en giet de helft van het braadvocht af.
Voeg de crème fraîche toe en giet dit over de zuurkool.
Leg de kippenbouten op een bord en de zuurkool aan de kant.
Bestrooi het geheel met de sinaasappelrasp.

* pruneaux (pruimen).