sjalotjes, 250 g
kastanjechampignons, 100 g shiitake, ½ zakje verse Italiaanse
kruiden, 200 g hamlapjes, 50 g boter/margarine, 250 g risottorijst,
1½ vleesbouillontablet,
200 g doperwtjes (diepvries), 2 bosuitjes, 50 g geraspte Parmezaanse
kaas, zout, peper |
Verwarm de oven voor op
200ºC of gasovenstand 4. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in vieren.
Hak de
Italiaanse kruiden fijn. Snijd het vlees in blokjes. Verhit de helft
van de boter in een grote, ovenvaste braadpan. Bak het vlees in 3
minuten rondom bruin. Voeg de sjalotjes,
paddenstoelen en ½ deel van de kruiden toe en bak dit ca. 3 minuten
zachtjes mee. Roer de rijst erdoor en bak dit al omschepend glazig.
Verkruimel de bouillontabletten
erboven. Roer 6 dl heet water en de doperwtjes erdoor, dek de pan af
en schuif het in de oven. Laat de rijstschotel in ca. 25 minuten
gaar worden. Maak intussen de
bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Neem de pan uit de oven.
Roer de Parmezaanse kaas, bosui en de rest van de boter en kruiden
erdoor. Breng het op smaak
met peper en zout.
|