Ovenschotel met rijst en champignons |
Ingrediënten voor 4 personen: |
2 grote aubergines, ½ liter water, 1 theel. zout,125 gram rijst, 50 gram boter, 500 g champignons in plakjes gesneden, 3 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 1 theel. peper, 1 theel. basilicum, 125 gram geraspte belegen kaas, olijfolie, zout en peper |
Bereiding: |
Grill even voorverwarmen.
Snijd de aubergines in plakjes. Bestrijk ze met olie en leg ze in
een ovenschaal. Giet het water in een pan en breng het met zout op
middelhoog vuur onder een deksel aan de kook. Voeg de rijst toe en
laat met het deksel op de pan 12 minuten koken tot het vocht
helemaal is geabsorbeerd, Schep er 15 gram van de boter door en laat
de rijst met het deksel op de pan nog 15 minuten op heel laag vuur
gaar worden.
|