Salade met tonijn en groene olijven

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 blikje tonijn in olijfolie
100 gram groene olijven met piment
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
4 eieren
3 sjalotjes
1 rode paprika
4 trostomaten
50 gram veldsla
15 gram basilicum

Bereiding:

Verwijder de worteltjes van de veldsla. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd hem in stukjes. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in vieren. Snijd de sjalotjes in dunne ringetjes. Snijd de tomaten in kleine parten. Meng de veldsla met basilicum en pers de knoflook er boven uit. Verdeel het slamengsel over 4 borden. Verdeel de paprikastukjes erover. Laat de tonijn uitlekken en prak het los. Verdeel de tonijn over de salade. Garneer het gerecht met de eieren, tomaat en olijven. Besprenkel de salade met een mengsel van olijfolie en azijn en zout. Lekker met warm stokbrood.