Kersenkoek |
Ingrediënten voor 10 personen: |
250 g boter |
Bereiding: |
Verwarm de oven voor op
180ºC. Klop de boter met 200 gram van de suiker met de mixer tot een
licht en luchtig mengsel. Klop er één voor één de eieren door en
voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Spatel er het zelfrijzend bakmeel en 1 dl van de melk door. (Het
beslag kan ook in de foodprocessor worden gemaakt). Bekleed een
bakplaat van circa 35 x 35 cm met bakpapier, schep het beslag op de
bakplaat en strijk het gelijkmatig uit. Bak de koek in circa 20
minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de kersen
uitlekken en meet ½ liter van het opgevangen sap af. Roer de maïzena
aan met een scheutje van het kersensap. Breng de rest van het sap
aan de kook met 50 g suiker en bind het sap met de aangeroerde
maïzena. Schep er de kersen door. Roer het custardpoeder en de
resterende 50 g suiker aan met een scheut van de melk. Breng de
resterende melk aan de kook, roer er het custardmengsel door en laat
de pudding 1 minuut doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat de
custardpudding afkoelen, roer af en toe zodat er geen vel op komt.
Verdeel de pudding, desgewenst met behulp van een spuitzak, in brede
schuine strepen over de koek en schep er de kersencompote tussen.
Laat de plaatkoek op een koele plaats een paar uur rusten.
|