Stoofpot uit het klooster

Ingrediënten voor 4 personen:

3-4 aardappelen
2-3 tomaten
1-2 wortelen
1-2 uien
1/2 selderijknol
200 g zilveruitjes
100 g olijven
250 g verse paddenstoelen
100 g rijst
1/8 liter witte wijn
1 scherp pepertje
1 dl zonnebloemolie
zout
peterselie

Bereiding:

Smoor de fijngehakte uien, wortelen en selderijknol in de olie en wat water.
Voeg de zilveruitjes, de olijven, de paddenstoelen en het pepertje toe.
Schenk er de wijn en 1/4 liter water bij, voeg naar smaak zout toe en laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
Voeg de in blokjes gesneden aardappelen en de rijst toe en na 15 minuten ook de in stukjes gesneden tomaten.
Doe de inhoud van de pan over in een ovenvaste schaal of aardewerk pot, strooi er peterselie en laat het gerecht in de oven door en door warm worden.