Hartige groentencake

Ingrediënten voor 8 personen:

50 g champignons, in blokjes
50 g groene paprika
50 g gele paprika
50 g worteltjes
125 g zachte boter + 1 eetl
2 tl selderijzout
2 eieren
125 g bloem + 1 eetl
3 g bakpoeder
geraspte schil van 1/2 citroen en 1/2 sinaasappel
cakevorm van 20 cm, ingevet

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 180ºC.
In 1 eetl. boter champignons bakken.
Overige groenten in heel kleine blokjes snijden.
Groenten blancheren.
Droogdeppen.
Rest van boter met selderijzout roeren.
Met mixer eieren.
1 voor 1 door boter kloppen.
Blijven kloppen tot luchtige massa ontstaat.
125 g bloem en bakpoeder mengen.
Door boter-eicréme spatellen.
Groenten met rest van bloem omschudden
Groenten en rasp door beslag spatellen.
Beslag in cakevorm overdoen.
Bovenkant gladstrijken.
Cake in 35-40 minuten gaar en goudbruin bakken.
Laten afkoelen.