Stort de bloem op tafel
en vorm een bergje.
Maak hierin een kuiltje.
Doe hierin het ei en strooi er de boter in kleine stukjes rond, net
als het zout.
Meng het deeg met de vingers.
Vervolgens kneedt u het met de handpalm tot een homogeen mengsel.
Vorm met het deeg een bol en wikkel deze in plastiekfolie.
Laat rusten in de koelkast.
Laat 40 g boter smelten en meng er de maïsbloem door.
Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe.
Breng op smaak en laat enkele minuten koken.
Neem van het vuur en meng de kervel door de saus.
Hierna voegt u onder stevig roeren 1 voor 1 de eierdooiers toe.
Doe er daarna sherry en nog eens 10 g boter bij.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op ongeveer 3 mm.
Bekleed een diepe taartvorm van ongeveer 18 cm diameter.
Bekleed het deeg met een blad aluminiumfolie en strooi er gedroogde
bonen, erwten of rijstkorrels over (voor het 'wit'bakken)
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Bak het deeg ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven en
verwijder de bonen.
Giet de asperges af.
Giet de helft van de saus in de taart, schik er de aspergepunten en
de garnalen op
Lepel er de rest van de saus over en strooi er kaas over.
Zet alles nog ongeveer 15 minuten in de oven op 225ºC. en dien heet
op met een glaasje witte wijn.
|