Neem een
ovenschaal waarin de hele vis past en leg er een vel aluminiumfolie
in dat 2 1/2 keer zo groot is als de vis. Kerf de vis aan beide
kanten 4-5
maal diep in. Wrijf hem in met citroensap en bestrooi met zout en
peper. Leg
de vis op de folie en zet apart.
Voor de masala:
Hak de ui en knoflook fijn in een blender of keukenmachine. Doe het
in een
kom met gehakte koriander, yoghurt, garam masala, chilipoeder,
koriander,
komijn en fenegriek. Meng alles goed en wrijf de vis van buiten en
van binnen
in met de masala. Trek de folie als een tentje over de vis en vouw
de naad
dicht. Laat minstens 4 uur marineren op een koele plaats.
Bak de vis 20 minuten in een op 160ºC. voorverwarmde oven. Haal hem
dan
voorzichtig uit de folie, leg hem in een vistang op een grillrooster
en
rooster hem op een houtskoolbarbecue. Pas op in dit stadium: gare
vis breekt
gemakkelijk. Of braad de vis naar wens af op een rooster in de oven.
Noot: Traditioneel wordt vers gevangen vis ingewreven met masala, in
een
bananenblad verpakt en in de hete as gesmoord. Deze methode die
stoven en
stomen combineert in het blad, bewaart de sappen van de vis zelf.
Aluminiumfolie geeft hetzelfde resultaat.
Geef er witte rijst bij. |