Stoofpot van varkensvlees uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g varkenspoelet
2 uien
2 aardappelen
peterselie
1 wortel
1/2 liter bouillon
100 g katenspek
1 stengel prei
een stukjes bloemkool
1 stengel bleekselderij
peper, zout, nootmuskaat

Bereiding:

Leg de Römertopf minstens 20 minuten van tevoren in koud water.
Snijd het spek in blokjes en bak die uit.
Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes.
Knip de peterselie fijn.
Was en snijd de groenten.
Doe alle ingrediënten in de Römertopf en giet de bouillon erbij.
Sluit de Römertopf en zet haar in een koude oven.
Stel de oven in op 240ºC en laat alles in ± 80 minuten gaar worden.
Dien het gerecht heet op en serveer het met een frisse tomaten- of komkommersla.