Assinan babi tjampoer (zoetzuur varkensvlees gemengd)

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g varkensvlees (hamlappen) in blokjes
1 ei
4 grote champignons
3 grote uien
1/3 komkommer
1 winterwortel
1 teentje knoflook
Stukje trassie
1 tl djahépoeder
1 eetl ketjap manis
3 eetl azijn
3 eetl bruine basterdsuiker
3 kopjes water
3 eetl tomatenketchup
maïzena
slaolie
bloem
zout
peper

Bereiding:

Vermeng het vlees met de 1 tl djahépoeder, peper en zout.
Maak een mengsel van 1 eetl maïzena, 1 geklutst ei en 1 eetl bloem.
Meng het vlees hierdoor.
(1) Maak een mengsel van 1 eetl ketjap manis, 3 eetl azijn, 3 eetl bruine basterdsuiker, 3 kopjes water, 3 eetl tomatenketchup en 1 eetl maïzena.
Blanceer een halve grote winterwortel en snijd hem in stukjes.
Deel 4 grote champignons in vieren, snijd 3 grote uien grof, snijd 1/3 komkommer in stukken, maak 1 teentje knoflook en een stukje trassie fijn.
Verhit in een pan 3 kopjes slaolie, bak de stukjes vlees één voor één goudbruin en laat ze uitlekken.
Fruit in dezelfde olie de trassie, knoflook, ui en alle groenten 2 minuten.
Schep alles eruit en laat het uitlekken.
Giet de olie uit de pan, doe er 4 el van terug en maak deze warm.
Doe er mengsel (1) in en laat het op klein vuur indikken.
Doe er dan het vlees en de groenten bij en laat alles nog ± 10 minuten doorsudderen.
Serveer bij witte rijst of bami goreng.