700 g ongeschilde,
geboende vastkokende aardappels
3 eetlepels olie
1 grofgesneden grote ui
400 g rundergehakt
1-2 fijngesneden Spaanse pepers
1 eetlepel mosterd
4 eetlepels tomatenketchup
zout, peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
500 g tomaten in plakken
150 g geraspte Emmentaler |
Kook de aardappelen 20
minuten, giet ze af en laat ze uitdampen.
Pel ze en snijd ze in plakken van 1/2 cm dik.
Bak de ui 10 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie.
Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend in 5 minuten rul.
Bak de Spaanse peper 3 minuten mee en voeg de mosterd, de
tomatenketchup,
zout, peper, het paprikapoeder en de oregano toe.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Schik delft van aardappelen in een ingevette ovenschaal met een
inhoud van 1½ liter.
Meng het gehaktmengsel met de helft van de tomaat en verdeel dit
over de
aardappelen.
Bestrooi met 3 eetlepels kaas.
Leg de rest van de aardappelen en de tomaat om en om op het gehakt
en
bestrooi met de rest van de kaas.
Bak het gerecht 30 minuten in het midden van de oven.
Lekker met een groene salade. |