Nua phat nam manhoy (rundvlees met oestersaus)

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g rundvlees, bijvoorbeeld rosbief, in blokjes
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel bloem
5 gedroogde tongku-paddenstoelen (shii-take) in vieren
300 g oesterzwammen in vieren
2 bosuitjes in stukjes van 3 cm
1 verse rode lombok in dunne reepjes
4 fijngehakte tenen knoflook
5 cm fijngehakte verse gemberwortel
3 eetlepels plantaardige olie
5 eetlepels oestersaus
1 eetlepel vissaus (Nam Pla)
1 theelepel suiker
4 eetlepels rijstwijn

Bereiding:

Dep het vlees droog, wrijf het in met bloem, gemalen peper en sojasaus en laat het 1 uur marineren.
Was de tongku-paddenstoelen, week ze 20 minuten in warm water en knijp het vocht eruit.
Roerbak het vlees met de gember en de knoflook 5 minuten.
Voeg de paddenstoelen, de bosuitjes, de oestersaus, de vissaus en de suiker toe en roerbak alles nog 2 minuten.
Roer de rijstwijn erdoor en garneer met de reepjes lombok. Lekker met witte rijst.