Spaghetti Bolognese

IngrediŽnten voor 2-4 personen:

Dit is waarschijnlijk het bekendste en populairste pastagerecht. In dit recept wordt het vlees gekruid met rode wijn, tijm en basilicum.
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
250 g rundergehakt
zout en versgemalen zwarte peper paprikapoeder
500 g tomaten uit blik
85 g tomatenpuree
125 ml rode wijn
1 theelepel verse afgedroogde tijm
1 theelepel verse afgedroogde basilicum
300 g spaghetti
1 eetlepel olijfolie
Parmezaanse kaas, geraspt
takjes verse kruiden waar de garnering

Bereiding:

Pel de ui en het knoflook en snijd ze fijn. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak de ui en het knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg het gehakt toe en bak dit al roerend ca. 5 minuten. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Voeg de tomaten, tomatenpuree en de rode wijn toe. Bak het geheel 15 minuten tot het vlees gaar is. Roer af en toe. Voeg de tijm en de basilicum toe als het vlees bijna gaar is.
Kook de spaghetti 8-10 minuten in kokend water met zout en olijfolie tot hij beetgaar is. Roer de spaghetti af en toe met een vork.
Giet de spaghetti af en schep de pasta op warme borden. Schep de vleessaus erop. Garneer het geheel met geraspte Parmezaanse kaas en verse kruiden.
Serveersuggestie:
Serveer er warm knoflook- en kruidenbrood bij.
Variaties:
Vervang het rundergehakt door varkens-, lams- of kippenvlees.
Gebruik 3 stengels prei of 8 sjalotjes in plaats van uien, en appelsap of runderbouillon in plaats van rode wijn.